Zomer in zicht
Het zonnetje schijnt buiten, het wordt vandaag weer zo'n 33 graden. Voordat ik mijn torso ga bruinen in Central Park, wou ik even een korte update geven aan mijn blog aangezien het alweer een half jaar geleden is dat ik een verhaaltje getypt heb.
Ik had nog wat foto's online gezet met wat korte captions erbij, van ons tripje naar Las Vegas, en wat winteravonturen die we hier beleefd hebben. Ondertussen is er weer een hoop gebeurd: Huisje blijft van ons voor nog minstens een extra jaar, veel leuke dinertjes met Caitlin, naar de Maury show (soort van Jerry Springer) en ik heb een korte meet-and-greet met Prinses Maxima gehad.
Verder ben ik gewoon nog rustig met onderzoek bezig doordeweeks. Ik heb een paper ingezonden naar de Elsevier Waste Management Journal over het werk van mijn MS thesis in Composteer methodes, ben met een leuk Geographic Information Systems project bezig om goede locaties voor windparken te bepalen en ik werk aan de volgende State of Garbage enquete over afval generatie in de VS en waar al het afval naartoe gaat (recycling, Waste-to-Energy (verbranding met energieterugwinning) of helaas nog het meeste naar vuilnisbelten). Aangezien land hier redelijk goedkoop is, kost het maar weinig om je afval naar een vuilnisbelt te sturen. Anders dan in de EU is het daarom lastig om een afvalverbrandingscentrale te draaien met winst.
Verder rolt mijn energie-opslag onderzoek ook nog door. De integratie met Geographic information systems is daarbij erg handig, aangezien alle vraag en aanbod, maar ook opslag van electriciteit gebonden is aan een locatie. In de toekomst hoop ik meer van mijn werk online te posten, op www.robvanhaaren.com. De site komt hopelijk na de zomer online!
Doordeweeks ga ik elke dag naar de kerk, de Riverside Church. Dit is niet zomaar een kerk (kijk even op google earth of google maps en je vind dit gigantisch gebouw wel), het is tegelijkertijd een community center: er is een restaurant, kinderopvang, sportzalen, dagelijks komen er mensen spreken en ik heb er honderden bruiloften gezien. Met een groepje studenten lopen we er dagelijks heen en we eten daar onze lunch. Heerlijk warm eten, erg gezond en het is daarnaast ook goedkoop vergeleken met alle andere plekken waar je lunch kunt halen. Bovendien is het een fijne omgeving waar je veel nieuwe mensen ontmoet.
Plannen voor de nabije toekomst:
Erik en Lies komen naar New York! Ik heb er heel erg veel zin in, kan niet wachten om jullie de stad te laten zien :) Erik zal waarschijnlijk zijn camera meenemen dus verwacht de perfecte kiekjes op deze website!
Jeff en Susan (de schoonouders ;) zijn 25 jaar getrouwd! 18 juni is het grote feest in de botanical gardens in Cleveland. Caitlin heeft meegeholpen het feest te organiseren samen met haar 3 zussen. We pakken samen het vliegtuig en we blijven daar voor 4 dagen.
En in de zomer komen we op 8 augustus aan in Nederland. Caitlins tweede trip naar ons mooie landje waar alles zo prima is geregeld (en met de nieuwe regering??). Een dag later komt Garrett (mijn beste maat van school) ook aan in Amsterdam. Dan blijven we daar twee dagen en vervolgens komen we naar Pufluk. Op de 17de ga ik naar Duitsland (BASF in Ludwigshaven) voor een Summercourse voor 10 dagen. Daar hoop ik wat nieuwe mensen te leren kennen en ze mijn visie op levenscyclus analyses van producten te geven.
Groetjes Rob
leuk om weer even iets te zien en te horen
B b zijn vanmorgen vertrokken naar Zwitserland
dus het is even rustig in pufluk gr
p. versl str 7 dreutte ned xx
hee grote neef,
gefeliciteerd met je verjaardag.
Maak er een leuke dag van.
ook groeten van Jacq, Menno en Elles.
Lieve Rob,
Happy birthday to you!!
We wensen je een fijne dag en hopen dat de VS wint van GB.
Paul komt va volgende maand een stukje dichterbij wonen nl. in New Smyrna Beach ( Florida) hij zal dan
praktijk ervaring op gaan doen met vliegen voor 4 mnd.
Groetjes ook aan Caithlin.
he nerd
ik mis je (een klein beetje). Wil je alvast heel veel plezier wensen in NL! Hopelijk lukt het om dan een keertje te skypen.
Kus!