Midterm Madnesss

Hoi lieve vrienden, familie en kennissen,

Met de Midterms (tussentijdse examens) achter de rug heb ik eindelijk weer tijd gevonden om een verhaal online te knallen. De afgelopen weken waren qua werkdruk behoorlijk zwaar. Het gros van de examens waren take-home exams, oftewel, beesten van examens die je lekker thuis mag maken met boek, internet en stiekem soms ook wat advies van je medestudenten. Moeilijker dan normale examens die je in de klas maakt, maar gelukkig zeeen van tijd om ze af te maken. Daar heeft behoorlijk wat tijd in gezeten maar de punten liegen er gelukkig niet om.

Naast de midterms lopen de college-uren gewoon door en daarbij ook nog eens het alles overlappende onderzoek waar ik mee bezig ben. Tenslotte ben ik door mijn professor ook nog eens gevraagd om mee te werken aan de jaarlijkse BioCycle Survey: een nationale enquete in de VS om een beeld te krijgen van afvalproductie en verwerking in het hele land, maar ook per staat. Mijn taak is om de verantwoordelijken van de staten die de enquete niet of half hebben ingevuld te bellen/mailen en ze te pushen om met wat cijfers te komen. Best 'tricky', aangezien iedere staat natuurlijk een stijgende lijn wil laten zien qua recycling en andere schone verwerking. Als vergoeding krijg ik een redelijk uurloon.

Zo'n twee weken geleden was er de WTERT-meeting, een grote bijeenkomst van alle grote namen in de wereld van Waste-to-Energy (oftewel: afvalverbranding). Ik was daar 'Staff' en ik heb goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met heel wat mensen te praten over hun bedrijf en/of onderzoeken. Het grote punt in de toepassing van deze technologie is dat mensen nog steeds denken dat afvalverbranding slechter is dan het storten van afval. Met de nieuwe technologieen in het schoonmaken van de verbrandingsgassen is dat tijdperk al meer dan twee decennia voorbij, maar de politici (in de VS) die de keuzes maken hebben daar geen weet van. Zo zijn er sinds 1996 ongeveer 300 afvalverbrandingsinstallaties gebouwd in Europa. Tegenover 0 in de VS. By the way, de meest efficiente centrale staat natuurlijk in ons kleine kikkerlandje: AEB in Amsterdam. Veel awards zijn al die kant op gegaan en ik heb een hele tijd met de verantwoordelijke ingenieurs van dit bedrijf mogen praten op de conferentie.

Ik zal zodadelijk ook gelijk even wat foto's online zetten. Want ik heb natuurlijk in de weekenden niet stilgezeten. Een tijdje geleden naar Oktoberfest geweest in een 'echt Duits cafe': Zum Schneider. Met een heerlijk zonnetje en grote potten bier hebben we ons goed vermaakt. Ik was er samen met een delegatie Duitsers en een Amerikaan naartoe gegaan. 'Ich will mehr' werd zo nu en dan geroepen, refererend naar bier.

Ook Halloween dit weekend achter de rug. Bewapend met een afro-pruik en een rode badjas ben ik met wat vrienden naar Brooklyn gegaan voor een feest. Mooi moment was toen ik een andere feestganger tegenkwam die precies dezelfde haardracht had als ik. Toen ik zijn pruik eraf probeerde te trekken bleek dat het geen echte pruik was! Zie foto.

Gisteren heb ik met wat leuke Amerikaanse dames in Central Park gepicknicked. Eentje stopt haar hond altijd in een tas en een andere draagt strakke leren broeken en is verliefd op een hoop acteurs.

Ik mis Nederland. En vooral jullie.

Groetjes Rob

Stijn

Hej Rob
Zo te horen vermaak je je dus ook nog wel tussen die madness door!
Hier hebben we binnenkort 11/11: Niels en Bastiaan zijn tegelijk jarig dus dat wordt een leuk feestje denk ik! Ga je nog proberen sinterklaas te vieren??

Grts Stijn en de rest van de oudhuisgenoten!

Frans

Ha Rob! Ik ga je bookmarken, want ik heb nog helemaal niks meegekregen van je verhalen (schiet er altijd bij in), maar het ziet er goed uit! Straks tentamen (in Eindhoven loopt alles ook gewoon door he...) dus ik verzet me toch maar tegen de drang om alle verhalen nu te gaan lezen. In elk geval goed dat je je daar vermaakt, Amerikaanse madness is natuurlijk wel van een ander kaliber dan Eindhovense madness! Kom je tussendoor nog een keer thuis of maak je het jaar daar vol? Geniet ervan! Ga ik nu verder met oefententamen STI3 dat jij ooit hebt ingeleverd voor een gratis biertje (zo kwam ik bij jou en je weblog terecht tijdens het leren).
Tschüß!
Frans