Colleges en Feestjes: kwestie van balanceren.
Nu de colleges begonnen zijn ben ik langzamerhand in het ritme aan het komen. Een aantal volle dagen lezen/opdrachten uitwerken achter de rug herinneren mij er weer aan hoe het is om echt hard te studeren... Ik denk dat elke student dat wel zal hebben na 2 maanden verstand-op-nul-gaan-met-die-banaan.
Ik wil jullie daarom ten eerste iets vertellen over de vakken die ik nu volg en waarvoor ik nu eigenlijk in de VS zit, dus even in het kort (proberen):
30 studiepunten per jaar, waarvan 6 Master Thesis. Twee semesters van ieder 12 credits. Elk vak is hier 3 credits dus ben op dit moment bezig met: Industrial Ecology [LCA's: milieuimpact van producten van productie tot en met afvalverwerking], Environmental Biochemical Processes [het gebruiken van bacterie culturen om afvalwater schoon te maken], Catalysis for Emission Control [het gebruiken van katalysatoren om emissies te verlagen door de snelheid van chemische reacties te verhogen], Geographical Information Systems [alles over het extraheren van data uit kaarten en het maken van kaarten].
Het idee van deze vakken is om mijn uiteindelijke project (MS Thesis) te ondersteunen met waardevolle theorie. Het project moet natuurlijk wel ergens over gaan, anders trekt de professor scheve gezichten aan het eind van het jaar... De Master Thesis zit nu nog in een opstartfase, voor mij is het nu eerst belangrijk om me in te lezen in het onderwerp van afvalverwerking in het algemeen en composteren van groenafval in specifiek. Mijn einddoel is namelijk om onderzoek te doen naar wat het best gedaan kan worden met groenafval of GFT, misschien moet ik die term maar introduceren: VFG-waste. Er is namelijk nog maar weinig onderzoek gedaan naar het gebruiken van dit afval als dagelijkse bedekkingslaag op vuilnisbelten voor huishoudelijk afval. Wat ik moet doen is dus kijken naar alle (milieu/kosten/omgevings) aspecten van de verschillende toepassingen van dit afval.
Vooral heel leuk aan de opleiding zijn de studenten: allemaal vol ambitie om de top te bereiken en daar goede dingen voor het milieu te doen. Columbia, in specifiek onze afdeling, is de perfecte plek om daar kennis voor op te doen.
Even over de verkiezingen: na de democratische en republikeinse voordrachten werd alle heisa rondom de verkiezingen ineens veel groter. In de pub van International House (jaja, bij ons in de kelder) hebben we met z'n allen zitten kijken naar de voordracht van Obama.Grappig om te zien dat dan een stel Amerikaanse studentes wat traantjes wegpinken bij al het moois dat Obama te zeggen heeft. De republikeinse voordracht? --> tijd voor een potje tafelvoetbal.. Onze club is behoorlijk democratisch. De hele stad trouwens: liep afgelopen week over Broadway waar een Afro-Amerikaanse zwerver stond te schreeuwen: 'OBAMA OBAMA is the new man in the Office! We're gonna make the White House, the BLACK HOUSE!!!' Toevallig komen Obama en McCain morgen (donderdag 11 september, de historische dag) beiden naar New York, naar Columbia University!!! Alle studenten van Columbia mochten zich opgeven voor een loterij, vandaag hoor ik of ik erbij mag zijn.. Zou vet zijn, eindelijk foto's online van non-feest activiteiten van Robbiemaan!
Want feesten/ontspannen heb ik nog gedaan de afgelopen week, Club Gansevoort (op verdieping 11), Highland Ballroom, The Bunker en natuurlijk de pub @ I-house. (zie foto's die je niet mag missen).
Kom net terug van een Baseball wedstrijd tussen de New York Mets en de Washington Nationals! Ji, een Chinese vriendin, vroeg me of ik (voor noppes) mee wilde naar de wedstrijd en ik dacht: och, waarom ook niet? Het was een lange zit: 3,5 uur, en natuurlijk lang niet zo enerverend als NEC. Maar wel een mooie ervaring, vooral als die homeruns geslagen worden...
Zo, tot volgende week! Of misschien wat later..
Skype heb ik altijd aan: zoek me alsjeblieft op, op mijn naam of username is 'robskypet'. Zou graag eens met jullie 'gewoon' willen bellen om te horen hoe jullie vertoeven.
groetjes Rob
hoi rob zag al vroeg demail van je maar de comp had wat kuren en dat isniet zo maar dat komt wel goed we hebben t gelezen enblijven mooi op de hoogte
bedankt en tot volg ende keer gr v opa en mij doei oma druten xxx
Hey Robbie! Jeetje wat gaaf om je reisverhalen te lezen en je foto's te bekijken. Leuk dat je met zoveel verschillende mensen overal vandaan al contact hebt en zoveel leuke dingen doet. Wel druk, maar volgende mij de beste manier om mensen te leren kennen en te integreren. Wat gek lijkt het me om de mensen daar een traantje te zien laten bij een speech van Obama, echt heel anders dan hier joh. Hoe was het om 9-11 in NY te zijn? Bijzondere dag denk ik of niet? We zijn op dit moment skype een beetje aan 't uitvogelen dus als het goed is tot snel op skype, kunnen we live met elkaar praten :). Heel veel plezier daar en veel groetjes en liefs van hier xxx
hey lief broertje,
hoe is het daar? wanneer kunnen we weer wat nieuwe party-pics van je verwachten? sowieso moeten we snel maar weer eens skypen.
Liefs en kussen van je zusje
Hey Rob,
goed om te zien dat je het naar je zin hebt daar! Overdrijf niet teveel met het studeren ;)! Hier in Eindhoven start het rustig, SET lijkt tot nu toe niet al te lastig (heb dan ook al veel vd lastige vakken binnen). Ben benieuwd hoe het nu, na een dikke maand, is in NY. Laat de foto's maar komen!
Groeten, Bob
Ha die robbieman,
Hoe is het daar in New York?
Met NYE staan er nog een paar meer gasten uit Druten naast jou op time square! Want we hebben geboekt...
Dus ga maar vast op zoek naar vette spots die we zeker moeten gaan bezoeken als we er zijn!
Robbieman spreek je!
Hee rob!
hoe is het in NY City?
Mijn vader had je site laten zien met alle foto's.
hebben ons vooral kapot gelachen om die foto met jou zittend midden in de stad op een standbeeld haha.
Nu is paul aan de beurt, die gaat als het goed is ook over een jaartje naar amerika!
Groetjes, sas